Continuum Logo Zwart

5 stappen naar een nieuwe job

apr 18, 2018 | Company

5.
Wat zoek jij in je nieuwe job?

Heb je daar al eens over nagedacht?

Niet iedereen zoekt namelijk hetzelfde in zijn of haar job. Ik ga er echter van uit dat iedereen die op zoek is naar een nieuwe job, dit enkel doet om ‘de job van zijn of haar leven’ te vinden. Dat zou toch op zijn minst het uitgangspunt moeten zijn. Of om “erop vooruit te gaan”, nog zo een veelgehoorde reden.

Maar wat is ‘de job van je leven’? Wat is ‘erop vooruit gaan’?

Voor sommigen is dat ongetwijfeld “(heel veel) meer verdienen”. Uiteraard werkt niemand voor niets. Maar hopelijk zijn er andere (in mijn ogen belangrijkere) zaken die ook meespelen in de uiteindelijke keuze. Het is goed om hier af en toe eens bij stil te staan.

Bij Continuum willen wij een langetermijnrelatie opbouwen met onze klanten én met onze medewerkers. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij onze medewerkers de kansen geven om zich constant verder te ontwikkelen. Want indien onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen, dan evolueert ons bedrijf ook in de positieve richting. Onze crafters werken op uitdagende projecten in hun eigen regio. Hierdoor krijgen ze de kans om hun gezins- en sociale leven te onderhouden en verder uit te bouwen. Want ja, ook dat komt ten goede aan de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten.

Via onze craft leads hebben al onze medewerkers inspraak in het reilen en zeilen binnen ons bedrijf. Of dat nu gaat over strategische keuzes, een nieuw project, de nieuwe kickertafel op kantoor of een fun-activiteit… met alle meningen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

 Ze zeggen: ‘Je ouders kan je niet kiezen, maar je schoonouders wel’.

Je werkgever kan je gelukkig ook nog altijd zelf kiezen. Spijtig genoeg (of gelukkig maar) is er nog veel verschil tussen die werkgevers. Je leert ze meestal pas grondig kennen, in de momenten dat het minder goed gaat. Op de momenten dat je je kop even laat hangen of wanneer je het even niet ziet zitten.

Wij houden onze structuur (als we het al een structuur kunnen noemen) bewust heel plat en toegankelijk. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers elkaar goed kennen en investeren daarom ook best veel tijd en energie in allerlei activiteiten: kennis sessies, familiedagen, afterwork drinks

Wij maken elkaar niets wijs; no-nonsense: Bij ons weet je waar je aan toe bent en jij weet ook wat je van ons kan verwachten. Alles is bespreekbaar binnen ons bedrijf en wij weten ook dat iedereen anders is en andere accenten in zijn leven wil leggen.

4.
Wat is belangrijk aan je  werkgever

3.
Wat wil je inhoudelijk doen?

Ontplooi je je in je interesses !

Een software crafter moet een voldoende brede basis opbouwen en van alle markten thuis zijn. Daarom ontwikkelden wij een uitgebreid Apprentice Programma. Daarnaast krijgen onze crafters de kans om zich verder te ontwikkelen in specifieke domeinen: backend development, frontend development, cloud development, bigdata, machine learning…

Wij zijn van mening dat iedereen moet kunnen doen wat binnen zijn interessegebied ligt. Want wat je graag doet, doe je meestal beter en met veel toewijding.

Raising the bar for software development !

Bij Continuum zijn wij één team.

Eén team met eenzelfde doel voor ogen: Raising the bar for Software Development !

Dat doel drijft de beslissingen en de handelingen van al onze crafters en medewerkers; elke dag opnieuw. Of het nu gaat over het schrijven van nieuwe unit-testen, het opstellen van een nieuw opleidingstraject, het implementeren van een nieuwe user story, een evaluatiegesprek, het zoeken van een nieuw project… alles staat in het teken om elkaar te verbeteren en de lat steeds hoger te leggen!

2.
Welk doel heb je voor ogen?

1.
Kom eens een praatje slaan

Join our tribe !

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Wil je eens checken of jij past binnen de tribe van Continuum? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende babbel. Dat kan ook via telefoon, Skype, Google Hangout… Een half uurtje van je tijd, zou je wel eens de job van je leven kunnen opleveren…

Reageer op één van onze vacatures of stuur een mailtje naar bart.waterlot@staging.continuum.be