Continuum Logo Zwart
Welkom Dieter

Mijn eerste dagen als Java Apprentice

jan 4, 2022 | .java, Development, Great Place To Work

Ergens voor de eerste keer beginnen werken kon al raar aanvoelen vóór Corona, maar de huidige situatie waarin we leven maakt het nog net iets vreemder. In mijn eerste weken bij Continuum is mijn intentie om een goede indruk achter te laten en de andere medewerkers te leren kennen. Beide zaken worden uiteraard wat moeilijker van thuis uit, maar moeilijk lukt ook! 

Gezien ik gestart ben bij een IT-bedrijf, mag ik van geluk spreken dat de communicatie via allerlei moderne kanalen kan verlopen zoals Google Meet, Slack, Teams, bellen…

Voorbereiding op het werk als Java Crafter

Ik ben nu een kleine week aan de slag bij Continuum wanneer ik deze blog schrijf. Gezien de kerstperiode voor de deur staat, is er momenteel nog geen concreet project bij een klant om aan te beginnen. Daarom vul ik mijn eerste dagen met het opfrissen van mijn kennis over Spring en REST. 

Ik heb ook dagelijks een stand-up en afstemmingen met een ervaren Craft Lead om de inhoud eens te bespreken en zodoende eventueel vragen te stellen. Er wordt bij Continuum dus erg veel tijd voorzien om jezelf bij te scholen en up-to-speed te brengen met de belangrijkste technologieën in het Java ecosysteem. 

Waarom ik voor Continuum koos

Het sollicitatieproces bij Continuum bestond uit 3 verschillende gesprekken met telkens een andere Crafter. Het eerste gesprek was een kennismakingsgesprek om na te gaan of er een culture fit was, het tweede was een technisch gesprek en het laatste polste naar mijn flexibiliteit om te zien hoe inzetbaar ik kan zijn bij de verschillende klanten. Daarna volgde een volledig uitgewerkt loonsvoorstel waarin ook beschreven werd wat alle extralegale voordelen inhielden. 

Toen ik te horen kreeg dat ik bij Continuum mocht beginnen, had ik al enkele andere sollicitaties lopen. Sommige daarvan waren dichter bij huis of ik kende al iemand die er werkte. Toch besloot ik bij Continuum te tekenen omdat ik merkte dat ze veel vertrouwen in me hadden en dat ik zelf een duidelijke match zag met hun bedrijfscultuur. Het feit dat ze een Best Workplace zijn, heeft natuurlijk ook wel meegespeeld!

Ik heb geen formele opleiding in IT gevolgd. Alles wat ik weet heb ik in een beroepsgerichte éénjarige opleiding tot Java Developer geleerd. Verder heb ik geen rijbewijs, ik kies er bewust voor om niet met de auto te rijden. Continuum toonde begrip voor mijn persoonlijke keuzes hierrond. Ik moest me niet minderwaardig voelen omwille van mijn opleiding en er zijn genoeg klanten waar ik met het openbaar vervoer naartoe kan. Dit begrip vanuit Continuum betekent veel voor mij.

Dieter starterpakket

Een eerste indruk

Net zoals een nieuwe werknemer een eerste indruk maakt bij een collega, werkgever of klant, maakt een bedrijf ook een eerste indruk bij de nieuwe werknemer. Ik merk al snel dat Continuum veel initiatieven neemt om samenhorigheid, engagement en trots te creëren. 

Op mijn eerste werkdag kreeg ik een Continuum startpakket mee. Hierin zaten een heleboel handige tools en gadgets voor het leven als Java Crafter. Ik kreeg onder andere een herbruikbare waterfles, een poloshirt, mondmaskers, heel wat stickers, … allemaal met Continuum branding en uiteraard mijn laptop en hardware assets. Ik vind het erg slim om consultants met het merk ‘aan te kleden’ wanneer ze als consultant vaak naar klanten gaan. Dit zal een voortdurende reminder zijn om het merk daar uit te dragen en een positieve indruk achter te laten! 

Oh ja, op kantoor krijgen medewerkers ook allerlei treats aangeboden zoals fruit, koekjes, koffie, thee, chocomelk, soep… Dus met andere woorden: de koffiehoek is altijd rijkelijk gevuld! Dat was alvast een leuke verrassing op mijn eerste werkdag. 

Deel van de Tribe 

Ik heb ook gemerkt dat Continuum veel doet om al tribe members een goed gevoel te geven. Dit uit zich bijvoorbeeld in het aantal kaartjes dat ik al mocht ontvangen. Maar ook dat ik per post bijvoorbeeld een Sinterklaaspakket heb gekregen.

Verder worden we al meteen mee uitgenodigd voor heel wat events zoals virtual coffees, lunches, tribe days,… Dat maakt toch dat ik meteen deel uitmaak van de Tribe. 

 

Dieter lego challenge

Een carrière als developer is levenslang leren 

Sinds ik bij Continuum begonnen ben, leer ik al elke dag bij. Het gaat dan om zaken die tijdens mijn opleiding eigenlijk te weinig aan bod kwamen. Een collega toonde me al enkele hulpmiddelen om efficiënter met IntelliJ te werken en er beter door te navigeren. Ik leerde ook dat wanneer bepaalde klassen of methodes gegenereerd worden, ik die eigenlijk kan terugvinden en lezen in de target folder. Bovendien ontvang ik wekelijk een aantal Java en back-end gerelateerd interviewvragen als voorbereiding op de interviews die ik bij klanten zal doen. 

Als ik aan dit tempo blijf leren, komt het allemaal wel goed!

Ps. Continuum zoekt nog heel wat nieuwe collega’s! Spreek me gerust aan of neem een kijkje via de website

Dieter De Rouck

Dieter De Rouck

Java Apprentice

Ik heb juist een job-geörienteerde opleiding afgerond die me heeft voorbereid op een carrière als Java Developer.

Mijn doel is nu om verder te blijven leren en de nodige competenties op te doen die ik nodig heb ik mijn job.