Continuum Logo Zwart

Tribe Reads

nov 23, 2020 | .data, .java, .script, Company

Vandaag hebben we 40 boeken naar het postkantoor gebracht. 40 boeken die hun weg zullen vinden naar verschillende van onze Software Crafters om gelezen te worden in onze Tribe Reads.

 

Wat zijn Tribe Reads?

Tribe Reads zijn leesgroepen die bestaan uit een aantal van onze Crafters.
De Crafters organiseren zich in kleine groepen om samen een boek te lezen: ze lezen één of meerdere hoofdstukken en bespreken die hoofdstukken dan in een online sessie. Het hoeft geen betoog dat lezen en bijleren voor een software developer van primair belang is. Maar waarom in groep? Dat heeft zo zijn voordelen…

IMG 1648
  • Wanneer je een boek leest en dat dan kan bespreken met anderen, zal er veel meer blijven hangen. Bovendien kom je tot andere inzichten dan die van jezelf. Het helpt je om kritisch te zijn en na te denken over de dingen die je leest.
  • Het helpt de minder enthousiaste lezer vooruit. Iemand die minder enthousiast is om te lezen, zal al snel het boek links laten liggen na het eerste of tweede hoofdstuk. De ervaring leert ons dat in een leesgroep er meer wordt “doorgebeten” en dat anderen je motiveren om toch door te gaan. En in de meeste gevallen is de persoon in kwestie achteraf toch blij om het volledige boek doorgenomen te hebben.
  • Uit sommige van onze leesgroepen groeien spontaan ‘oefensessies’. Kleine projectjes waarbij de materie dadelijk in de praktijk wordt omgezet. Dit zal minder snel gebeuren wanneer je individueel een boek leest.
  • En uiteraard moeten we het sociale contact niet vergeten. Zeker in deze periode van nationale lockdown zijn de leesgroepen een gelegenheid om de collega’s te spreken en ook wat over koetjes en kalfjes te babbelen.

Leesgroepen en Craftsmanship

Leesgroepen passen ook volledig in het Craftsmanship model: Het is namelijk belangrijk om je kennisniveau constant uit te dagen en te verbeteren. Een goede Software Crafter is van heel veel verschillende markten thuis en heeft, naast kennis in de diepte, ook een uitstekende kennis in de breedte. Dus ook als je met bepaalde technologie nog niet in aanraking bent gekomen, kan het een meerwaarde bieden om hier toch al een boek over te lezen.

Kennisdeling

Onze Software Crafters willen deze kennis maar al te graag delen met de community. En tegelijkertijd natuurlijk ook leren van de community. Daarom nodigen we vanaf nu ook graag “externen” uit in onze leesgroepen. Zie hiervoor verderop in deze post.Reden genoeg dus om het concept van Tribe Reads te blijven ondersteunen binnen Continuum.
Gedurende de komende weken zullen er leesgroepen opgericht worden rond de volgende boeken:

 

Cover Book Release It

Release It!

Wanneer je meer wil lezen over het bouwen van systemen die de echter wereld kunnen overleven, wil begrijpen hoe je een software applicatie kan bouwen met zero-downtime upgrades en continuous delivery… dan is dit het boek voor jou.

meer info

Book Cover - Building Microservices

Building Microservices

Een boek over gedistribueerde systemen en de omzetting van monolieten naar self-contained microservices.

meer info

Cover book Refactoring

Refactoring

Samengevat: een boek dat iedereen zou moeten gelezen hebben voordat je één regel bestaande code herschrijft. Zelfs voordat je één regel code schrijft…

meer info

Cover book micro frontends

Micro Frontends in Action

Tegenwoordig zijn browser-based applications niet meer weg te denken, maar ze worden ook steeds complexer.

Micro frontends leert je dezelfde aanpak in de frontend als microservices in de backend.

meer info

Cover Kubernetes Up And Running

Kubernetes Up & running

Dit boek leert je hoe Kubernetes kan opzetten en draaiende houden. Het levert je nieuwe inzichten over schaalbaarheid, aanpasbaarheid, betrouwbaarheid, en efficiëntie.

meer info

Cover Kubernetes Up And Running

Fundamentals of Software Architecture

Dit is één van de eerste boeken dat een volledig overzicht geeft van alle aspecten van software architectuur.

meer info

Cover: Holacracy

Holacracy

Holacracy biedt een heel nieuw systeem van management. Het is een hele nieuwe manier van (samen)werken in een snelveranderende wereld.

meer info

Cover: Holacracy

Ons feilbare denken

Dit is de nederlandse vertaling van het bekende “Thinking Fast and Slow” van Daniel Kahneman. Kahneman is grondlegger van de gedragseconomie en won in 2002 de nobelprijs van de economie.

meer info

HEB JIJ OOK INTERESSE OM DEEL TE NEMEN AAN ZO EEN LEESGROEP? LAAT DAN ZO SNEL MOGELIJK IETS VAN JE HOREN.


WE HEBBEN PLAATS VOOR MAXIMUM 2 (EXTERNE) PERSONEN PER LEESGROEP. INDIEN JE DEELNEEMT, KRIJG JE HET BOEK VAN ONS CADEAU.

HELAAS….

Deze leesgroep is volzet. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, of volg onze pagina op LinkedIn. Dan houden we je op de hoogte wanneer we een volgende leesgroep starten.

Bart Waterlot

Bart Waterlot

Chief Craftsman

Bart is Chief Craftsman at Continuum. As part of the daily management team, he is responsible for HR, Recruitment and Operations.

He loves to see people grow. His personal mission is to enable software craftsmanship and building the best team for Continuum every day.