Over Continuum

Over Continuum

Niet gewoon het gemiddelde Consultancy kantoor

Continuum is in 2007 ontstaan vanuit onze ervaring bij grote IT kantoren in België. Wij waren er toen (en nu des te meer) van overtuigd dat wij op een andere manier diensten moesten leveren aan onze klanten. Wat nog belangrijker was, was de manier waarop wij met onze medewerkers wilden omgaan. No-nonsense, geen politiek, geen gezever… 

Voor ons redenen genoeg om Continuum boven het doopvont te houden.

Wist je dat wij mee aan de wieg stonden van Java development in België? Java zit dus in ons DNA. In de loop van de jaren kwam er expertise bij. Sommige van die expertise kwam terecht in aparte bedrijven en Continuum ontwikkelde zich verder als dé partner voor Java, Front-end development en machine learning.

Waarom?

Wij willen de lat hoger leggen voor software development.

Hoe?

Software Craftsmanship is voor ons het middel om onze missie waar te maken.

Wat?

Wij leveren Craftsmanship door middel van Java, Front-end en Machine Learning expertise

De Tribe

Software crafters

Onze software crafters vormen een hechte tribe barstend van expertise. Zij leggen de lat elke dag hoger voor onze klanten.

Om zich verder te ontwikkelen, kunnen ze rekenen op onze steun.

De Tribe

Craft leads

Onze craft leads bepalen mee de koers van onze organisatie. Zij adviseren het management, geven invulling aan onze Tribe Days, coachen onze Crafters…

Zij zorgen ervoor dat onze Crafters echt Craftsmanship kunnen leveren.

De Tribe

Management team

Walter Martens

Walter Martens

Managing Partner - CEO

Jeroen Wijnen

Jeroen Wijnen

Managing Partner

Lennert Vesters

Lennert Vesters

Business Development Manager

Bart Waterlot

Bart Waterlot

Chief Craftsman

Historiek

Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars.

2007-2010

Oprichting en eerste jaren

Continuum wordt opgericht eind oktober 2007 en de eerste medewerker start op 1 november. Het team wordt geleidelijk aan uitgebreid en eind 2010 zijn we met 15 Software Crafters en werken we voor verschillende klanten.

2011

Continuum Merelbeke

Tot 2011 zijn we vooral actief vanuit Diepenbeek, ons toenmalig hoofdkantoor. Om onze klanten in heel Vlaanderen beter te kunnen dienen en ook om onze medewerkers een extra uitvalsbasis te bieden, wordt een tweede kantoor geopend in Merelbeke.

Onze tribe groeit.

 

2013

30 medewerkers!

In 2013 bereiken we de kaap van 30 medewerkers.

2016

Verhuis naar Lummen

Ons hoofdkantoor in Diepenbeek wordt te klein om interne projecten op een professionele manier te kunnen organiseren. Er is ook geen ruimte om klanten te ontvangen of om interne sessies te organiseren. We verhuizen naar Lummen, naar de piramide aan het Klaverblad.

2016

Sirus

Logo Sirus

Uit Continuum ontstaat een eerste zelfstandige vennootschap: Sirus. Sirus focust zich voornamelijk op Microsoft georiënteerde technologie en iOT projecten.

2017

Privatum

Binnen Continuum specialiseren een aantal medewerkers zich in dataprotectie en privacy. Uit deze expertise ontstaat een nieuw bedrijf: Privatum.

2017

Continuum 2.0

Continuum bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een spetterende medewerkersvergadering. Ons DNA blijft uiteraard nog steeds hetzelfde maar onze look & feel zit in een fris en nieuw jasje.

2018

Digitalum

Digitalum onstaat uit onze expertise die we hebben opgedaan bij grote bedrijven, actief in e-commerce. Deze expertise willen we verder uitbouwen met een team van zeer ervaren SAP Hybris en Adobe AEM crafters.

2019

Great Place to Work

GPTW Logo

Wij zijn uiteraard al langer een “Great Place To Work”, maar vanaf nu is het officieel! Uiteraard zijn we daar trots op!

2020

65 medewerkers

2020 zullen we ons voornamelijk herinneren als het jaar van de pandemie. Maar Continuum groeit ondertussen uit tot een Tribe van 65 Software Crafters.

2021

Wij zijn opnieuw Great Place To Work

Ons label van Great Place to work is verlengd!

Lees er meer over in onze blog.

2021

Top 10 van Best workplaces in België

Na de hernieuwing van ons label van Great Place To Work, zijn wij nu ook de top 10 ingedoken van de Best Workplaces van België

Onze Tribe

Onze Waarden

Het hert is een trots en edel dier. Het is ook een sterk dier dat zelfstandig kan leven, maar dat zich ook in een kudde goed integreert. Het hert symboliseert onze Software Crafters.

L

Trots

Wij leveren werk van hoge kwaliteit. Wij zijn dan ook terecht trots op wat wij doen!

Trots op de code die wij schrijven, trots op de manier waarop wij met onze klanten omgaan en trots op de meerwaarde die wij dagelijks leveren.

L

Eén team

Wij vormen een team. Bij onze klanten. En met onze klanten. Samen weten we immers veel meer en geraken we dus ook veel verder.

We werken zij aan zij samen. Vol vertrouwen in elkaar en met het oog op een langetermijnpartnership.

L

Toegewijd

Alles wat we doen, doen we met veel gedrevenheid. Dat merk je aan kleine en grote dingen. Zoals onze leergierigheid, ons pro-actief handelen en natuurlijk aan onze drang om een aantoonbare meerwaarde te zijn voor onze klanten.

L

Professioneel

We zeggen wat we doen en we doen wat we beloven. Dat begint met eerlijke en transparante communicatie.

Ook wederzijds respect vormt mee de basis voor een sterk langetermijnpartnership. Ongeveinsd, nooit vooringenomen en altijd loyaal. Naar elkaar en naar onze klanten.

Onze Tribe

Work Hard

Play Harder

Onze jaarlijkse teambuildings zijn ondertussen legendarisch. Maar dat is niet de enige gelegenheid die wij aangrijpen om samen met het team het glas te heffen. In de zomer organiseren we onze familiedag, in de winter is er het Sinterklaasfeest voor de volledige Continuum-familie, tijdens het jaar organiseren we nog enkele drinks… er is altijd wel iets te beleven. Want in een goed geolied team is het dubbel zo plezant om werken.