World Bicycle Day

Blogpost

Al fietsend naar het werk

Tegenwoordig wordt er door bedrijven steeds meer en meer gebruik gemaakt van fietsleasing. Naast de bekende autoleasing zijn er dan ook heel wat voordelen verbonden aan het leasen van een fiets.

 

Al fietsend naar het werk, het verhaal van fietsleasing bij Continuum.

 

Bij Continuum zit fietsleasing sinds kort ook in het incentives pakket. Zo zien we steeds meer de vele voordelen in van de werknemers op de fiets. Fietsen is niet alleen gezond voor de mens, het is ook duurzaam en past dus bij het groter verhaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is het ook kostenefficiënt, zowel voor ons als werkgever maar ook voor onze medewerkers.

 

Fietsen was trouwens nog nooit zo populair: In Vlaanderen heeft een gezin gemiddeld 2,3 fietsen. Dat zijn ongeveer dubbel zoveel fietsen als auto’s. Dat vertaalt zich zowel in het fietsgedrag, maar ook in de verkoop van fietsen. In 2020 werden namelijk bijna 600.000 nieuwe fietsen verkocht in België. Ongelooflijk toch?! Net daarom is fietsleasing zo’n mooie incentive voor beide partijen, een win-win verhaal! 

 

Waarom doen we dit bij Continuum? 

  •  voor onze medewerkers is het een erg voordelige oplossing om via ons een degelijke fiets aan te schaffen, dan deze zelf te leasen of aan te kopen 
  • de fietsen zijn allemaal verzekerd
  • er wordt een jaarlijks onderhoudsbudget voorzien  
  • bovenop de voordelige leasing, kunnen onze medewerkers gebruik maken van een vergoeding per gefietste kilometer 
  • fietsen is goed voor de gezondheid en zorgt voor de nodige ontspanning 
  • op kantoor kan iedereen een verfrissende douche nemen om fris en monter aan de werkdag te beginnen 
  • het is goed voor het milieu, we verlagen onze CO2 uitstoot en zo laten we de wagen allemaal af en toe eens staan 

 

Wie is onze partner hiervoor? 

Bij Continuum hebben we gekozen voor B2Bike als onze partner. 

Bij B2Bike specialiseren ze zich in fietsleasing en fietsaankoop voor bedrijven. B2Bike begeleidt bedrijven van A tot Z bij het realiseren van het ideale fietsplan. Ze zorgen voor maximale ontzorging en bieden een sterk netwerk aan partner fietsenwinkels, deskundig advies, een persoonlijke aanpak en handige tools.

 

Een medewerker aan het woord 

 “Sinds het begin van de Corona-pandemie ben ik meer beginnen fietsen en ik wou al enige tijd een nieuwe koersfiets kopen om eventueel ook mee naar het werk te rijden. Toen Continuum fietsleasing introduceerde, kon ik dus voordeliger een nieuwe koersfiets kopen die volledig verzekerd is, van pechbijstand wordt voorzien en jaarlijks een onderhoud krijgt. In vergelijking met zelf een fiets aan te kopen, heb ik dus heel wat geld kunnen uitsparen!“

– Wouter Cordie, Software Crafter 

Wouter op fiets

 

Wist je dat…

We zijn heel trots dat er al zoveel van onze Crafters hun commitment hebben gegeven en een fiets via Continuum leasen.