Continuum Logo Zwart
Inge foto eerste werkdag

Mijn eerste dagen als front-end apprentice

dec 13, 2021 | .script, Development, Frontend, Great Place To Work

Bij een nieuw bedrijf van start gaan is altijd wel een spannend gegeven en al zeker als het je eerste echte job is. Nu mijn eerste dagen als Front-end Apprentice bij Continuum een feit zijn, vertel ik graag even meer over mijn ervaring tot dusver.

Continuum, I choose you!

In 2020 ben ik afgestudeerd als Bachelor Toegepaste Informatica aan Hogeschool PXL, met als afstudeerrichting Applicatieontwikkeling. Ik had toen al lang een passie ontwikkeld voor front-end development en UI/UX design. In plaats van direct te beginnen werken, heb ik ervoor gekozen om een master te proberen. Na een jaar met mijn neus in de boeken werd het me echter duidelijk dat ik het hands-on programmeren miste. Het begon echt te kriebelen om weer echte applicaties te ontwikkelen, dus maakte ik uiteindelijk toch de sprong naar de bedrijfswereld.

Na een relatief korte zoektocht kwam ik uit op de website van Great Place to Work, waar Continuum al direct mijn aandacht trok. De candidate journey bij Continuum was al goed toegelicht op de website, dus ik wist al waar ik me aan kon verwachten. Stap 1 was gesprek om na te gaan of er een Cultural Fit was tussen mij en het bedrijf. Vervolgens kwam het Tech Interview  waar ik even kon sparren met een toekomstige collega over mijn technische kennis. Toen kwam het goede nieuws; het contractvoorstel.

Een ritje naar Lummen later had ik mijn contract ondertekend en kon ik mezelf officieel een Front-end Apprentice noemen. 

Een warm welkom 

Verjaardagspakket

Zelfs vóór mijn eerste dag kreeg ik al een verjaardagscadeau in de post, het was alvast een warm welkom van Continuum.

Door de coronamaatregelen mogen we slechts één dag per week op kantoor zijn. Samen met mijn nieuwe collega, Dieter, werd ik dus op 1 december in Lummen verwacht voor onze gezamenlijke eerste dag.

Er lag al meteen een welkomstpakket voor ons beiden klaar op tafel met allerlei gadgets en benodigdheden, waaronder de nieuwe laptop. Daarop begon ik al direct met mijn development environment klaar te zetten, zodat ik onmiddellijk aan de slag kon bij de start van een nieuw project. Buiten op de parking stond er ook al een nieuwe hybride wagen op me te wachten. Een Audi nog wel, toch een serieuze upgrade van mijn oude Peugeot. De rit naar huis die avond was alleszins zalig.

Na nog een korte rondleiding in de piramide en een lekker tasje koffie was het tijd het woord ‘Apprentice’ in mijn jobtitel echt betekenis te geven. 

Starterpakket

‘Apprentice’ is niet zomaar een mooie titel

Aangezien er nog niet direct een project was waar ik mee aan de slag kon, kreeg ik de kans om mijn kennis al verder te verbreden. Kevin Buschgens, Front-end Crafter bij Continuum, raadde mij aan om de opnames van NG-BE 2020 te bekijken, om zo op de hoogte te zijn van de nieuwe technologieën binnen het Angular ecosysteem. In deze conferentie werden een paar onderwerpen toegelicht die voor mij echt een highlight waren: Micro frontends, Schematics en Scully

Vervolgens heb ik in overleg met Kevin besloten om NgRx en Jest te leren, aangezien ik wist dat daar nog gaten in mijn kennis zaten en ik deze technologieën nog vaak zal nodig hebben in mijn loopbaan. Kevin verwees me door naar één van de beste workshops die hij, naar eigen zeggen, tot nu toe gevolgd had, de NgRx workshop van Angular Connect 2019

Voorheen was ik al heel beperkt in aanraking gekomen met NgRx, niet genoeg om echt te begrijpen wat er dus allemaal speelde en hoe je het correct gebruikt. Ik ben dus heel dankbaar dat ik de kans en tijd kreeg om me hier echt in te verdiepen. 

Cultuur van vertrouwen 

Tussendoor wordt ik alvast klaargestoomd voor toekomstige interviews bij klanten. Elke week krijg ik in mijn inbox een reeks vragen die vaak bij deze interviews worden gesteld, samen met enkele interessante en relevante blogposts van collega’s binnen Continuum. Ik kan me zo al goed voorbereiden en eventuele gaten in mijn kennis vullen.

Wat me tot nu toe hard is opgevallen is dat er binnen Continuum een cultuur van vertrouwen heerst. Je hoeft niet in te tikken, er wordt niet op je vingers gekeken. Er wordt gewoonweg verwacht dat je als een volwassene je verantwoordelijkheid neemt en je tijd goed en nuttig besteedt.

Toekomstmuziek

Doorheen mijn traject als Front-end Apprentice verwacht ik enorm veel bij te leren. Vakmanschap is een gegeven waar ik al lang veel waarde aan hecht binnen mijn code en in alles wat ik doe, dus ik hoop de komende jaren sterk te groeien op dat vlak. 

Eén van mijn doelen is alvast heel goed worden in het testen van mijn front-end code. Tot nu toe heb ik hier nog weinig ervaring mee, maar gezien ik sterk geloof in Test Driven Development, wil ik dat testing voor mij bijna second nature wordt. Ook heb ik alvast een hele boekenlijst klaar staan, vol interessante inzichten en onmisbare kennis voor developers.

Alles begint natuurlijk bij het eerste project, waar ik alvast erg naar uitkijk!

Inge Ceux

Inge Ceux

Front-end Apprentice

Mijn doel is om mensen het leven gemakkelijk te maken met gebruiksvriendelijke, goed ontworpen software.

Ik voel me thuis in de wereld van UI/UX design EN software development. Deze complementaire skillset heeft me al enorm geholpen bij projecten in het verleden, waar ik doeltreffende beslissingen kon maken vanuit zowel het perspectief van een developer als dat van een designer. Zo leg ik de focus op een zo goed mogelijke gebruikservaring voor de eindgebruiker.